Zeytinyağlı Bakla

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1kg bakla, 2adet soğan, ½ demet dereotu, 1adet limon, ½ bardak zeytinyağı, 1kaşık un, 1tatlı kaşığı şeker, 2diş sarımsak, tuz




HAZIRLANIŞI

Baklaları ayıklayarak yıkayın kevgire alıp üzerlerine limon sıkıp tuz serpin. Bu şekil ovun, bekletin. Soğanı doğrayın, dereotunu kıyın. Tencere içinde yağı kızdırın soğanı ve sarımsağı öldürün. Unu az su ile karıştırdıktan sonra soğana dökün, karıştırın. Baklaları yıkayın, suyunu süzüp tencereye alın. Şekeri bir bardak suda eritin ve baklaların üzerine gezdirin. Tuzunu ayarlayın; kapağını da kapatıp kısık ateşte pişirin. Servise sunarken dereotu ile süsleyin. Yanına yoğurt ekleyin.

Anahtar Kelimeler: Zeytinyağlı Bakla tarifi, Zeytinyağlı Bakla nasıl hazırlanır, Zeytinyağlı Bakla nasıl yapılır, Zeytinyağlı Bakla yemek tarifi, Zeytinyağlı Bakla yapılışı