Talaş Böreği
ZORLUK DERECESİ: 4
HAZIRLAMA SÜRESİ: 3
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
12adet baklavalık yufka, 1paket margarin, 500gr koyun eti, 2adet soğan, 1adet havuç, 2adet domates, 1kutu konserve bezelye, 2adet yumurta sarısı, tuz
HAZIRLANIŞI
Etleri fındık büyüklüğünde doğrayın. Soğanı da doğrayın, havuç ve domatese rende yapın. 2kaşık margarini eritin, soğanı kavurun; eti ilave edin, suyunu salıp çeksin. Domatesi katıp karıştırın az su katarak pişmeye bırakın. Et iyice pişince havuç ile yıkadığınız bezelyeyi ekleyin. Tuzunu ayarlayıp altını kapatın. Bir tava içinde margarini eritin ikisi de soğusunlar. Yufkaları üst üste serin, uçlarından keserek bıçağı döndürün(yuvarlak kesim) yufkaları iki iki alarak fırça yardımla yağlayın, üst üste koyarak iki yandan katlayın (uçları 3parmak birbirinin üstünü binsin) dikdörtgen olsun. Soğuyan harçtan ortasına bir miktar koyup muska şeklinde kapatın. Hepsini bu şekil yağlı tepsiye dizin, üzerlerine de yumurta sarısı sürün. 160–170 derecede fırında kızartın.