Soslu Biftek

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

500gr biftek, 1adet soğan, 3adet domates, 1kaşık sirke, 2kaşık margarin, 4bardak su, tuz




HAZIRLANIŞI

Bir tava içinde 1kaşık kadar margarini eriterek etleri iki taraflı kızartın, düz geniş bir tencere içine alın. Domatesleri rendeleyin, soğanı doğrayın. Tavadaki yağa soğanı kavurun, domatesi katın, sirke ve bir miktar su ilave ederek pişmeye bırakın. Sos kıvama gelince etlere gezdirin. Kalan 1kaşık margarini daha minik parçalara bölüp etlerin aralarına koyun; suyunu ve tuzunu ayarlayarak orta ateşte pişirin. Etler iyice yumuşamalı.

Anahtar Kelimeler: Soslu Biftek tarifi, Soslu Biftek nasıl hazırlanır, Soslu Biftek nasıl yapılır, Soslu Biftek yemek tarifi, Soslu Biftek yapılışı