İrmik Helvası

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 4

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

500gr irmik, 500gr şeker, 5kaşık margarin, ½ lt süt, 1fincan çam fıstığı




HAZIRLANIŞI

Margarini bir tencere içinde eritin. Çam fıstığını ve irmiği orta ısıda kavurun. Kıvamı gelince altını kısarak(en kısık ateş) sütü yedirin 2dk karıştırın sonra dinlenmeye bırakın. 10dk geçtikten sonra şekerini katın ve 2dk da böyle karıştırıp 20dk dinlendirin. Altını kapattıktan sonra demlendirin ardından kaselere alıp servis tabaklarına aktarın.

Anahtar Kelimeler: İrmik Helvası tarifi, İrmik Helvası nasıl hazırlanır, İrmik Helvası nasıl yapılır, İrmik Helvası yemek tarifi, İrmik Helvası yapılışı