Çilekli Dondurma
ZORLUK DERECESİ: 1
HAZIRLAMA SÜRESİ: 3
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
2poşet kremşanti, 2bardak süt, 1bardak şeker, 2adet yumurta akı, 2paket vanilya, 20adet kedidili bisküvisi, 500gr çilek
HAZIRLANIŞI
Yumurta ve şekeri bir kap içinde mikserde çırpın. Çilekleri yıkayıp (birkaçını ayırın ve dilimleyin) püre edin, vanilyayı kremşantileri, yumurtalı karışımı ve bir bardak sütü ekleyerek mikserde çırpın. Bir tepsi içinde bisküvileri sütle ıslatın ve kaselere paylaştırın. Üzerlerine önce dilim çilek ardından krema dökün ve buzlukta 1 saat bekletin. Ardından soğuk olarak servise sunun.
Anahtar Kelimeler: Çilekli Dondurma tarifi, Çilekli Dondurma nasıl hazırlanır, Çilekli Dondurma nasıl yapılır, Çilekli Dondurma yemek tarifi, Çilekli Dondurma yapılışı