Vişneli Ekmek Tatlısı

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

10dilim bayat ekmek, 3bardak soğuk su, 1bardak şeker, 250gr vişne, 3kaşık pudra şekeri, 1paşet kremşanti, süt, 5kaşık sıvıyağ




HAZIRLANIŞI

Vişnelerin çekirdeklerini çıkarın, bir kap içinde şeker ve suyu katarak 5dk kaynatın. Ardından süzün, suyunu pudra şekeri katıp 5dk daha kaynatın. Koyulaşmalı. Ekmek dilimlerini kızdırdığınız yağda önlü arkalı kızartın ve fırın tepsisine dizin. Üzerlerine vişne suyundan dökün ve 160dereceli fırında 15dk pişirin. Kremşantiyi hazırlayın, fırından çıkarttığınız ekmeklere önce kremşanti sürün ardından pişmiş vişnelerden dizin. Servise hazırdır.

Anahtar Kelimeler: Vişneli Ekmek Tatlısı tarifi, Vişneli Ekmek Tatlısı nasıl hazırlanır, Vişneli Ekmek Tatlısı nasıl yapılır, Vişneli Ekmek Tatlısı yemek tarifi, Vişneli Ekmek Tatlısı yapılışı