Kol Böreği
ZORLUK DERECESİ: 3
HAZIRLAMA SÜRESİ: 3
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
500gr un, 3kaşık yoğurt, 150gr margarin, 2adet yumurta, 1paket kabartma tozu, 2adet haşlanmış patates, 1adet rendelenmiş soğan, 1kaşık sıvıyağ, ılık su, tuz
HAZIRLANIŞI
Haşlanmış patatesleri doğrayın. Rendelenmiş soğanı 1kaşık yağda kavurun. Üzerine patatesi dökün ve tuz katıp karıştırın. Unu yoğurma kabına alıp ortasını açın. 1adet yumurta, yoğurt, margarin ve bira tuz katıp ılık suyla yoğurun. Hamuru 15dk dinlendirip bezelere ayırın. Bu bezeleri oklavayla açın bir ucuna patatesli harçtan koyun ve rulo şeklinde sarın. Ardından U şekli vererek yağlanmış tepsiye dizin. Uçlarını büzün. Kalan yumurtayı bir kasede az yağ ve az su katıp çırpın ve fırça yardımıyla böreklerin üzerine sürün. 180derecede kızartın.
Anahtar Kelimeler: Kol Böreği tarifi, Kol Böreği nasıl hazırlanır, Kol Böreği nasıl yapılır, Kol Böreği yemek tarifi, Kol Böreği yapılışı