Bıçak Tatlısı

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

3bardak un, 2bardak süt, 1adet yumurta, 1paket margarin
Şerbeti 3bardak su, 1,5bardak şeker ile kaynatıp ½ limon sıkın




HAZIRLANIŞI

Unu eleyin. Geniş bir kap içinde margarini eritin, sütü katıp kaynatın. Kaynayınca karıştıra karıştıra unu ekleyin. Ilınan hamura yumurta kırıp iyice yoğurun. Bu hamuru merdaneyle 5cm kalınlığında açın ve tepsiye yayın. Ardından bıçakla dilimlere ayırın. 180derecede fırında kızartın. Fırından çıkarttığınızda sıcağıyla şerbeti dökün. suyunu iyice çektikten sonra servise sunun.

Anahtar Kelimeler: Bıçak Tatlısı tarifi, Bıçak Tatlısı nasıl hazırlanır, Bıçak Tatlısı nasıl yapılır, Bıçak Tatlısı yemek tarifi, Bıçak Tatlısı yapılışı