Şekerpare
ZORLUK DERECESİ: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
1paket margarin, 2adet yumurta, 3bardak un, 1paket kabartma tozu, 2kaşık şeker, 100gr fındık, 1paket vanilya, 1adet yumurta sarısı
Şerbeti 5bardak su, 2,5bardak şeker ile kaynatın ve ½ limon sıkın
HAZIRLANIŞI
Unu eleyin kabartma tozuyla karıştırın. Yoğurma kabı içinde margarini ve 2kaşık şekeri yoğurun. Yumurta, vanilya ve unu katarak yoğurmaya devam edin. Hazırladığınız hamuru ½ saat dinlendirin. Ardından bu hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ortasına parmağınızla bastırarak boşluk bırakın ve yağlanmış tepsiye dizin hepsini. Üzerlerine önce yumurta sarısı sürün ardından boşluk kısımları fındık ile doldurun. 170derecede 20dk pişirin. Fırından çıkarttığınız şekerparelerin üzerine soğumuş şerbeti dökün. Suyunu iyice çekince servise sunabilirsiniz.