Pirinçli Türlü

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1bardak pirinç, 6adet domates, 1adet patlıcan, 2adet yeşilbiber, 2adet soğan, 1fincan zeytinyağı, 3bardak sıcak su, tuz




HAZIRLANIŞI

Pirinci tuzlu ılık suda bekletin. Patlıcanı alacalı soyun, uzunlamasına doğrayın ve tuzlu suda bekletin. Domatesleri dörde bölün, diğer sebzeleri doğrayın. Yağı tencerede kızdırın soğanları kavurun, süzdüğünüz patlıcanı katıp birkaç dakika kızartın. Domates ve biberi ekleyin, hepsi sotelensin. Ardından süzdüğünüz pirinci katın ve sıcak suyu ekleyin. Tuzunu da ayarlayıp kısık ateşte pişirin. Sebzeler ve pirinç yumuşayınca demlenmeye bırakın. Ilık olarak servise sunun.

Anahtar Kelimeler: Pirinçli Türlü tarifi, Pirinçli Türlü nasıl hazırlanır, Pirinçli Türlü nasıl yapılır, Pirinçli Türlü yemek tarifi, Pirinçli Türlü yapılışı