Adana Mantısı
ZORLUK DERECESİ: 3
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
1kg un, 2adet yumurta, 500gr kıyma, 1adet soğan, 1bardak haşlanmış nohut, 1bardak su, sıvıyağ, yoğurt, tuz, kırmızı biber
HAZIRLANIŞI
Unu karıştırma kabı içinde yumurta tuz ve 1bardak ılık su ile hamur yoğurun, 20dk dinlendirin. Soğanı doğrayarak kıyma ile karıştırın. Dinlenen hamurdan bezeler koparın yufka gibi ince açın. Bu yufkayı da 2cmlik aralıklarla boylamasına ve enlemesine kesin. Küçük kareler elde edin. Bu karelere kıymadan koyup karşılıklı iki ucunu birleştirin ve zeminde yuvarlayın, gül şeklini alsın. Sıvıyağı kızdırın, mantıları burada kızartıp fırın tepsisine dizin. Haşlanmış nohudu katın en son et suyunu dökün. 170derecede 10dk kadar pişirin. Az yağ kızdırın, kırmızıbiber serpin. Pişen mantıyı servis tabağında yoğurt ve yağ ile karıştırdıktan sonra sunun.