Kayseri Mantısı

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

4bardak un, 1adet yumurta, 300gr kıyma, 2adet domates, 1adet soğan, 1kaşık biber salçası, 2kaşık margarin, 1bardak su, pul biber, yoğurt




HAZIRLANIŞI

Unun ortasını açın, içine yumurta kırın, tuz serpin ve suyu katarak hamur yapın. Bu hamuru 20dk dinlendirin. Kıymayı bir kaba alın, içine ince kıyılmış soğan katıp karıştırın. Dinlenen hamurdan bezeler koparın yufka gibi ince açın. Bu yufkayı da 2cmlik aralıklarla boylamasına ve enlemesine kesin. Küçük kareler elde edin. Bu karelere kıymadan koyup bohça gibi kapatın. Tuzlu suda haşlayıp fazla suyunu süzün. Domatesi rendeleyin, yağda kızdırın. Biber salçasını ve baharatı katın. Mantıyı servis tabağına alın; servis edip yoğurt ve bu sosla karıştırın.

Anahtar Kelimeler: Kayseri Mantısı tarifi, Kayseri Mantısı nasıl hazırlanır, Kayseri Mantısı nasıl yapılır, Kayseri Mantısı yemek tarifi, Kayseri Mantısı yapılışı