Yoğurtlu Buğday Çorbası

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 4

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

2,5bardak buğday, 1bardak nohut, 3bardak yoğurt, 1adet yumurta, yağ, tuz, su




HAZIRLANIŞI

Buğdayı akşamdan ıslatın, ertesi gün haşlayıp suyunu süzün.(1saat) Nohudu ıslatın, ayrı bir tencere içinde bol suda haşlayın. İkisi de yumuşadığı vakit birbirine karıştırın, kaynasınlar. Ayrı bir kap içinde yoğurt, yumurta, 1kaşık sıvıyağ, 1fincan su ve tuz karıştırarak kısık ateşte ısıtın. Pişen çorbaya yavaşça bu karışımı ilave edin. 2dk daha kaynatın. Ardından ocağın altını kapatarak erimiş yağ ile karıştırın ve servise sunun.

Anahtar Kelimeler: Yoğurtlu Buğday Çorbası tarifi, Yoğurtlu Buğday Çorbası nasıl hazırlanır, Yoğurtlu Buğday Çorbası nasıl yapılır, Yoğurtlu Buğday Çorbası yemek tarifi, Yoğurtlu Buğday Çorbası yapılışı