Bulgurlu Mercimek Çorbası

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1,5bardak kırmızı mercimek, ½ bardak bulgur, 4adet soğan, 2adet yeşilbiber, yağ, tuz, kırmızıbiber, su




HAZIRLANIŞI

Mercimeği ayıklayıp bir tencereye alın, soğanları ve biberleri halka şeklinde doğrayın. Mercimeğe yeri kadar su koyup soğanlarla beraber haşlayın. Üzerinde biriken köpüğü ayırın. Bunlar yumuşayınca bulguru ekleyin, (gerekirse bir miktar daha su katabilirsiniz) tuzunu ayarlayıp kısık ateşte pişirin. Yağı kızdırın, yeşilbiberi hafif kavurun. Kırmızıbiberi de serpip pişen yemeğe karıştırın.

Anahtar Kelimeler: Bulgurlu Mercimek Çorbası tarifi, Bulgurlu Mercimek Çorbası nasıl hazırlanır, Bulgurlu Mercimek Çorbası nasıl yapılır, Bulgurlu Mercimek Çorbası yemek tarifi, Bulgurlu Mercimek Çorbası yapılışı