Kıymalı Börek

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1adet yumurta, 1adet yumurta sarısı, 3bardak un, 1paket kabartma tozu, 3kaşık yoğurt, ½ bardak sıvıyağ, tuz
İçi 150gr kıyma, 2adet soğan, 2kaşık sıvıyağ, ½ bardak su, tuz




HAZIRLANIŞI

Unu eleyin, kabartma tozuyla karıştırın. Bir kap içinde yağı, yoğurdu, yumurtayı çırpın, unu ve tuzunu katıp yoğurun. Hamuru 20dk dinlendirin.
Soğanı doğrayın, 2kaşık yağda kavurun. Ardından kıymayı katın, tuzunu ayarlayın ve suyunu salıp çekene kadar kavurun. ½ bardak suyu ekleyip kaynatın. Dinlenen hamurdan bezeler alın tepsi büyüklüğünde açıp yağlanmış fırın tepsisine yayın. Üzerine harçtan yayın, diğer katlarını da hazırlayarak üzerini kapatın. Yumurta sarısını sürün 200derecede kızarana kadar pişirin. Dilimleyerek servise sunun.

Anahtar Kelimeler: Kıymalı Börek tarifi, Kıymalı Börek nasıl hazırlanır, Kıymalı Börek nasıl yapılır, Kıymalı Börek yemek tarifi, Kıymalı Börek yapılışı