Muska Böreği
ZORLUK DERECESİ: 3
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
6bardak un
2kaşık yoğurt
1bardak sıvıyağ
½ bardak su
1demet maydanoz
200gr beyaz peynir
100gr margarin
1adet yumurta sarısı
1paket kabartma tozu
tuz
2kaşık sirke
HAZIRLANIŞI
Yağ, yoğurt, su ve sirkeyi çırpın. Unu eleyerek kabartma tozuyla karıştırın, ardından karışıma ekleyerek yumuşak bir hamur yapın. Hamur 20dk dinlensin. Maydanozu kıyarak parçalanmış peynirle karıştırın. Margarini eritin, soğusun. Hamurdan iri bezeler yapıp 2cm kalınlığında açın. Fırça kullanarak yufkayı yağlayın. Yufkanın karşılıklı 4kenarını üst üste gelecek şekilde kapatın, katlarını da yağlayın. Kare şeklinde yağlı bir yufka olacak. Ortaya yeteri miktarda peynirli harç koyun ve muska gibi sarın. Fazlalıklarını kesebilirsiniz. Diğer yufkalara da aynı işlemi yaparak börekleri tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürerek 200derecede kızartıp sıcak olarak servise sunun.