Puf Böreği

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

4bardak un, 2adet yumurta, 100gr beyaz peynir, ½ demet maydanoz, sıvıyağ, 1paket kabartma tozu, 1fincan su, tuz




HAZIRLANIŞI

Unu eleyin, kabartma tozuyla karıştırın. Geniş bir kaba alıp ortasını açın. Boşluğa, yumurta, su, 3kaşık sıvıyağ ve bir miktar tuz koyup yoğurun. 20dk dinlendirin. Maydanozu kıyın, parçalanmış peynirle karıştırın. Hamurdan iri parçalar koparıp beze yapın. Bezeleri 2cm kalınlıkta açın ve bıçakla 5’er cm’lik kareler kesin. Ortasına peynirli harçtan koyup köşelerini çaprazlama birleştirin. Muska şeklinde kapatmış olun. Kızgın yağda kızartarak servise sunun.

Anahtar Kelimeler: Puf Böreği tarifi, Puf Böreği nasıl hazırlanır, Puf Böreği nasıl yapılır, Puf Böreği yemek tarifi, Puf Böreği yapılışı