Hatay Çöreği

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

2bardak sıvıyağ, 2bardak şeker, ½ bardak süt, 1tatlı kaşığı, tarçın, 1tatlı kaşığı mahlep, 3paket vanilya, 1paket kabartma tozu, 3bardak un, susam




HAZIRLANIŞI

Yağ, süt ve şekeri mikserde çırpın. Şeker eridiğinde tarçını ve mahlebi serpin, vanilyayı karıştırın. Unu kabartma tozuyla karıştırın onu da malzemeye yavaş yavaş ekleyin. Poğaça hamuru kıvamında olmalı, gerekirse biraz daha un kullanabilirsiniz. Hazırladığınız hamuru 20dk dinlendirin ve iri parçalar koparıp elinizle yassı bir şekil verin. Bir yüzünü susama bandırın, yağlanmış tepsiye dizin. 180derecede rengi kızarana kadar pişirin.

Anahtar Kelimeler: Hatay Çöreği tarifi, Hatay Çöreği nasıl hazırlanır, Hatay Çöreği nasıl yapılır, Hatay Çöreği yemek tarifi, Hatay Çöreği yapılışı