Yoğurt Tatlısı
ZORLUK DERECESİ: 1
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
3adet yumurta, 1kaşık margarin, 6fincan un, 3fincan yoğurt, 5fincan pudra şekeri, 1çay kaşığı karbonat
Şerbeti 4bardak su, 2,5bardak şeker ile kaynatın, ½ limon sıkın
HAZIRLANIŞI
Bir kap içinde kaymaksız ve susuz yoğurdu karıştırın. Pudra şekeri ekleyin karıştırmaya devem edin. Margarini eritin, yumurtayla beraber ekleyin, karıştırın. En sona karbonatı ve unu katarak hamur yapın. Bu hamuru yağlanmış tepsiye aktarıp 170derecede kızartın. Pembeleşince fırından alın ve şerbetini dökün. soğuduğu vakit dilimleyerek servise sunun.
Anahtar Kelimeler: Yoğurt Tatlısı tarifi, Yoğurt Tatlısı nasıl hazırlanır, Yoğurt Tatlısı nasıl yapılır, Yoğurt Tatlısı yemek tarifi, Yoğurt Tatlısı yapılışı