Zeytinyağlı Fasulye
ZORLUK DERECESİ: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
1kg taze fasulye, 2adet soğan, 2adet domates, ½ bardak zeytinyağı, sıcak su, tuz
HAZIRLANIŞI
Fasulyelerin kılçıklarını ayırarak kırın. Domatesin kabuklarını soyup, soğanla beraber doğrayın. Bir tencere içinde yağı kızdırın soğanı kavurun. Soğanın rengi dönünce önce fasulyeyi katın örselensin; ardından domatesi katın. O da yumuşayınca tuzunu ve suyunu ayarlayın. Tencerenin ağzını kapatarak orta ateşte pişirin.
Anahtar Kelimeler: Zeytinyağlı Fasulye tarifi, Zeytinyağlı Fasulye nasıl hazırlanır, Zeytinyağlı Fasulye nasıl yapılır, Zeytinyağlı Fasulye yemek tarifi, Zeytinyağlı Fasulye yapılışı