Zeytinyağlı Fasulye

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1kg taze fasulye, 2adet soğan, 2adet domates, ½ bardak zeytinyağı, sıcak su, tuz




HAZIRLANIŞI

Fasulyelerin kılçıklarını ayırarak kırın. Domatesin kabuklarını soyup, soğanla beraber doğrayın. Bir tencere içinde yağı kızdırın soğanı kavurun. Soğanın rengi dönünce önce fasulyeyi katın örselensin; ardından domatesi katın. O da yumuşayınca tuzunu ve suyunu ayarlayın. Tencerenin ağzını kapatarak orta ateşte pişirin.

Anahtar Kelimeler: Zeytinyağlı Fasulye tarifi, Zeytinyağlı Fasulye nasıl hazırlanır, Zeytinyağlı Fasulye nasıl yapılır, Zeytinyağlı Fasulye yemek tarifi, Zeytinyağlı Fasulye yapılışı