Zeytinyağlı Barbunya

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1kg taze barbunya, 2adet domates, 2adet soğan, 2adet havuç, 1fincan zeytinyağı, sıcak su, tuz




HAZIRLANIŞI

İçlerini çıkarıp yıkadığınız barbunya tanelerini üste çıkacak kadar su koyup haşlayın. Sebzeleri doğrayın. Bir tencere içinde yağı kızdırın ve soğanı kavurun. Önce havucu ardından domatesi ekleyip 2dk daha kavurun. Süzdüğünüz barbunya tanelerini ekleyin. Suyunu ve tuzunu ayarlayarak kısık ateşte pişirin.

Anahtar Kelimeler: Zeytinyağlı Barbunya tarifi, Zeytinyağlı Barbunya nasıl hazırlanır, Zeytinyağlı Barbunya nasıl yapılır, Zeytinyağlı Barbunya yemek tarifi, Zeytinyağlı Barbunya yapılışı