Tatlı: Mantar Çörekler

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

3adet yumurta, 1bardak şeker, 1fincan sıvıyağ, 3bardak un, 1paket kabartma tozu, 1kaşık su




HAZIRLANIŞI

Karıştırma kabı içinde yumurta, yağ ve şekeri çırpın. Unu eleyin, kabartma tozuyla karıştırın. Unu da ekleyerek hamur yapın, 20dk dinlendirin. Bu hamurdan bir beze büyüklüğünde parça koparıp ayırın. Kalanını da elinizle yuvarlayarak yağlanmış küçük kalıplara yerleştirin. Ayırdığınız bezeden de fındık büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizle yuvarlayın. Bu parçaları da çöreklerin üzerine yapıştırın. 180 derecelik fırında pişirin.

Anahtar Kelimeler: Tatlı: Mantar Çörekler tarifi, Tatlı: Mantar Çörekler nasıl hazırlanır, Tatlı: Mantar Çörekler nasıl yapılır, Tatlı: Mantar Çörekler yemek tarifi, Tatlı: Mantar Çörekler yapılışı