Etli Ekmek
ZORLUK DERECESİ: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
3bardak un, 1paket kabartma tozu, 100gr margarin, 2kaşık sıvıyağ, ılık su, tuz
İçi 250gr kıyma, 1adet rendelenmiş soğan, 1fincan su
HAZIRLANIŞI
Kıymayı bir kaba alın, rende soğan, su ve baharatla karıştırın, bu karışımı orta ateşte 6-7dk kavurun. Elenmiş unu, sıvıyağ, kabartma tozu ve su ile hamur yaparak 20dk dinlendirin. Ardından hamurdan bezeler alın oklava ile ince açın. Yufkanın yarısına hazırladığınız harçtan koyup kapatın ve tavada önlü arkalı pişirin. Üzerine margarin sürerek servis edin.
Anahtar Kelimeler: Etli Ekmek tarifi, Etli Ekmek nasıl hazırlanır, Etli Ekmek nasıl yapılır, Etli Ekmek yemek tarifi, Etli Ekmek yapılışı