Zeytinyağlı Semizotu

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1bağ semizotu, 1adet soğan, 2adet domates, 1kaşık pirinç, 1fincan zeytinyağı, 2diş sarımsak, tuz




HAZIRLANIŞI

Semizotunu ayıklayıp yıkayın ve ince kıyın. Soğanı doğrayın, domatesleri rendeleyin. Bir tencere içinde yağı kızdırın, soğanı kavurun, sarımsakları bütün atın. Domatesi ve pirinci ekleyin, 2dk pişirip semizotunu katın. Az sıcak su dökün, tuz serpin ve kısık ateşte pişirin.

Anahtar Kelimeler: Zeytinyağlı Semizotu tarifi, Zeytinyağlı Semizotu nasıl hazırlanır, Zeytinyağlı Semizotu nasıl yapılır, Zeytinyağlı Semizotu yemek tarifi, Zeytinyağlı Semizotu yapılışı