Kazandibi

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

4bardak süt, 250gr şeker, 1bardak pirinç unu, 1paket vanilya, 2kaşık pudra şekeri




HAZIRLANIŞI

Sütü kaynatın, pirinç ununu az suyla karıştırıp şekerle beraber süte ekleyin ve karıştırarak pişirin. Kullanacağınız tepsiyi az yağlayıp pudra şekeri serpin, karışımı bu tepsiye dökün. Altının kahverengi olması için tepsiyi ocak üzerinde döndürerek muhallebiyi kızartın. Kullandığınız tepsi büyüklüğündeki başka bir tepsiyi soğuk su ile doldurmuş olun; kızaran muhallebi tepsisini buna batırın. Kazandibi tepsiden kolayca sıyrılacaktır. Soğuduğu vakit tatlıyı karelere bölün, spatula kullanarak kaldırın tabağa katlayarak yerleştirin. Böylece yanık kısmı da üstte olacak.

Anahtar Kelimeler: Kazandibi tarifi, Kazandibi nasıl hazırlanır, Kazandibi nasıl yapılır, Kazandibi yemek tarifi, Kazandibi yapılışı