Zeytinyağlı Enginar Dolması

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

6adet enginar, 4adet soğan, 1bardak pirinç, 1bardak zeytinyağı, 2adet limon, tuz, su




HAZIRLANIŞI

Enginarları limonlu tuzlu suda bekletin. Pirinci yıkayın. Soğanları soyun kızdırdığınız yağda( ½ bardak) kavurun, ardından pirinci karıştırıp bir miktar daha kavurun. Tuzunu ayarlayın, arzu ederseniz baharat katın ve az su katarak pirinci pişirin. Bu harcı süzdüğünüz enginarlara yeterli miktarda doldurun ve geniş bir tencereye dizin. 1bardak su, az yağ ve limon suyu ekleyerek kısık ateşte pişirin. Enginarlar yumuşamalı. Soğuduğu vakit şekillerini bozmadan servise sunun.

Anahtar Kelimeler: Zeytinyağlı Enginar Dolması tarifi, Zeytinyağlı Enginar Dolması nasıl hazırlanır, Zeytinyağlı Enginar Dolması nasıl yapılır, Zeytinyağlı Enginar Dolması yemek tarifi, Zeytinyağlı Enginar Dolması yapılışı