Halep Kebabı

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1kg yağsız kıyma, ½ kg arpacık soğanı, 4adet patates, 2adet sarı elma, 300gr yeşilbiber, 1kaşık salça, yağ, limon, tuz-karabiber, yenibahar




HAZIRLANIŞI

Kıymayı bir kap içine alın baharat serperek yoğurun ve köfte şekli verin. Biberleri de 5cm aralıklı doğrayın. Şişlere bir et bir köfte olmak üzere sıralayın. Ateş üzerinde çevirerek pişirin. Soğanları soyun bütün olarak az yağda kavurun, salça katarak sote edin. Ateşte pişirdiğiniz et ve biberleri bu tencere içine alın, suyunu ayarlayın. Üzerine limon sıkarak kaynatın. Bu arada patatesleri kızartın su kaynayınca önce ince doğranmış elmaları katın yumuşasınlar ardından kızarttığınız patatesleri tencereye ekleyin. 1taşım kaynatarak ocaktan alın.(suyu ağdalı olmalı)

Anahtar Kelimeler: Halep Kebabı tarifi, Halep Kebabı nasıl hazırlanır, Halep Kebabı nasıl yapılır, Halep Kebabı yemek tarifi, Halep Kebabı yapılışı