Mercimekli Pilav
ZORLUK DERECESİ: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
2bardak mercimek, 1bardak bulgur, 50gr margarin, 2-3bardak sıcak su, 1tatlı kaşığı kırmızı pul biber, tuz
HAZIRLANIŞI
Yıkadığınız mercimeği ve kırmızı biberi bir tencere içinde üzerini geçen miktarda su koyarak haşlayın. Mercimek yumuşayınca bulguru ilave edin, tuzunu ve suyunu ayarlayarak kısık ateşte pişmeye bırakın. Suyunu çekince üzerine erimiş yağ gezdirin ve 20dk dinlenmeye bırakın
Anahtar Kelimeler: Mercimekli Pilav tarifi, Mercimekli Pilav nasıl hazırlanır, Mercimekli Pilav nasıl yapılır, Mercimekli Pilav yemek tarifi, Mercimekli Pilav yapılışı