Patates Çorbası
ZORLUK DERECESİ: 3
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
3adet patates, 1adet iri soğan, 1,5 kaşık margarin, 2kaşık un, 1adet yumurta, 1bardak süt, 10bardak et suyu, tuz, kırmızı pul biber
HAZIRLANIŞI
Hazırlanışı Soğan ve patatesleri rendeleyin. Et suyunu hazırlayın. Bir tencere içinde yağı eritin soğanı kavurun. Unu ekleyip kavurmaya devam edin. Rengi dönünce patatesi ve et suyunu koyun, kaynasın. Yumurta sarısı ile sütü çırpın, pişen çorbaya ekleyin. 5dk daha kaynattıktan sonra ocaktan alın. Küçük bir tavada az miktar yağ eritin ve kırmızı biber serpin. Bunu da çorbaya katıp bekletmeden servis edin.
Anahtar Kelimeler: Patates Çorbası tarifi, Patates Çorbası nasıl hazırlanır, Patates Çorbası nasıl yapılır, Patates Çorbası yemek tarifi, Patates Çorbası yapılışı