Mantar Çorbası

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

300gr mantar, 1bardak süt, 2kaşık un, 1adet yumurta, ½ limon, 50gr margarin, 6bardak su, tuz




HAZIRLANIŞI

Mantarları yıkayıp doğrayın. Bir tencere içine alın, 5bardak su ve limon suyu katıp haşlayın. Bir tava içinde yağı eritip unu kavurun rengi dönünce 1bardak soğuk su bir miktar da kaynayan mantar suyundan ekleyin. Bu karışımı yavaşça mantara ilave edin. Kısık ateşte koyulaşana kadar pişirin. Yumurta ve sütü çırpın bir miktar da pişen çorbanın suyunu karıştırın, bunu da çorbaya ekleyin. 5dk daha kaynattıktan sonra servise sunun.

Anahtar Kelimeler: Mantar Çorbası tarifi, Mantar Çorbası nasıl hazırlanır, Mantar Çorbası nasıl yapılır, Mantar Çorbası yemek tarifi, Mantar Çorbası yapılışı