Domatesli Arap Köftesi

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 4

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

4bardak ince bulgur, 400gr yağsız kıyma, 2adet soğan, kırmızıbiber, yenibahar, tuz, karabiber 2bardak su, 1kg domates, 2kaşık margarin, 3adet taze biber, sıvıyağ




HAZIRLANIŞI

Geniş bir tepsi içinde bulgur, (1) soğan, su ve baharatı yoğurun. Kıymayı katın onu da yoğurun. Kıvama gelince ıslak elle şekillendirip kevgire dizin. Bu kevgiri de içi su sıcak dolu bir tencereye oturtun. Ama su köftelere su gelmesin. Üzerine kapak ta kapatın buharda haşlansınlar. Haşlanınca ayrı bir tavada kızgın yağa bulayıp ocağı kapatın servis tabağına alın. Sos için; Domateslerin kabuklarını soyup küçük küçük; (1)soğanı ise ince ince doğrayın. Biberleri de kıyın. Bir tencere içinde margarini eritin, soğan ve biberi sote edin, domatesi katın. Baharatı serpip pişirin. Köftelere dökün.

Anahtar Kelimeler: Domatesli Arap Köftesi tarifi, Domatesli Arap Köftesi nasıl hazırlanır, Domatesli Arap Köftesi nasıl yapılır, Domatesli Arap Köftesi yemek tarifi, Domatesli Arap Köftesi yapılışı