Zeytinyağlı Enginar

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

6adet enginar, 4adet havuç, 2adet soğan, 1fincan bezelye, 2adet patates, 1çaybardağı zeytinyağı, 1küp şeker, tuz1adet limon, 1kaşık un




HAZIRLANIŞI

Enginarları limonlu ve unlu su içinde bekletin. Sebzeleri doğrayın, patates ve havuçlar zar büyüklüğünde olsun. Yağı kızdırın; soğanı kavurun, havucu ve patatesi katarak sote edin. Bezelye, şeker ve tuzu karıştırın. Süzdüğünüz enginarları katın, suyunu ayarlayarak pişmeye bırakın. Servis ederken tabağa önce enginar alın, üzerine harçtan doldurun.

Anahtar Kelimeler: Zeytinyağlı Enginar tarifi, Zeytinyağlı Enginar nasıl hazırlanır, Zeytinyağlı Enginar nasıl yapılır, Zeytinyağlı Enginar yemek tarifi, Zeytinyağlı Enginar yapılışı