Zeytinyağlı Bakla

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1kg bakla, 2adet soğan, 1adet limon, 4diş sarımsak, 1kaşık salça, 1kaşık un, 1küp şeker, tuz, ½ su bardağı zeytinyağı




HAZIRLANIŞI

Baklaları ayıklayıp limonlu suda bekletin. Soğan ve sarımsağı doğrayın. Yağı kızdırın ve soğan ile sarımsakları kavurun. Süzdüğünüz baklayı ekleyin, karıştırın. Salçayı sulandırın ilave edin, şekeri, tuzu ve unu da karıştırın. Suyunu da ayarlayarak orta ateşte pişirin.

Anahtar Kelimeler: Zeytinyağlı Bakla tarifi, Zeytinyağlı Bakla nasıl hazırlanır, Zeytinyağlı Bakla nasıl yapılır, Zeytinyağlı Bakla yemek tarifi, Zeytinyağlı Bakla yapılışı