Patlıcan Sarma

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

5adet patlıcan, 4adet domates, 4adet çarliston biber, 20adet arpacık soğan, 1bardak domates suyu, sıvıyağ, tuz




HAZIRLANIŞI

Patlıcanları alacalı soyarak uzunlamasına 3’e 4’e dilimleyin. Geniş bir tava içinde kızartın. Soğanların kabuklarını soyun bütün olarak bir tava içinde örseleyin, doğranmış biberi katın, en sona kabuksuz ve doğranmış domateslerle karıştırın. Arzu ederseniz baharat katabilirsiniz. Pişen bu harcı kızaran patlıcanların arasına koyup sarın ve fırın tepsisine dizin. Üzerine domates suyu dökün, fırına verip 160derecede 20dk kadar pişirin.

Anahtar Kelimeler: Patlıcan Sarma tarifi, Patlıcan Sarma nasıl hazırlanır, Patlıcan Sarma nasıl yapılır, Patlıcan Sarma yemek tarifi, Patlıcan Sarma yapılışı