İmam Bayıldı
ZORLUK DERECESİ: 3
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
1kg patlıcan, 4adet soğan, 4adet domates, 5diş sarımsak, 1kaşık salça, sıvıyağ, tuz
HAZIRLANIŞI
Patlıcanları alacalı soyun, köklerini alın. Bir tava içinde hafif kızartın; diğer taraftan ise soğanı ve sarımsakları doğrayın. Bunları bir tava içinde kavurun. Salçayı karıştırın. Kızaran patlıcanların ortasını açıp bu harçtan koyun. Domatesleri dilimleyin ve patlıcanları açık kısmına dizin. Düz bir tencereye dizdiğiniz patlıcanlara yeteri kadar su koyup tuz serpin ve pişirin.
Anahtar Kelimeler: İmam Bayıldı tarifi, İmam Bayıldı nasıl hazırlanır, İmam Bayıldı nasıl yapılır, İmam Bayıldı yemek tarifi, İmam Bayıldı yapılışı