Zeytinyağlı Yer Elması
ZORLUK DERECESİ: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
1kg yer elması, 2adet soğan, 2kaşık pirinç, ½ bardak zeytinyağı, 1küp şeker, tuz, limon
HAZIRLANIŞI
Yer elmalarını soyun ve ceviz büyüklüğünde doğrayın, limonlu su içinde bekletin. Soğanı doğrayın, pirinci de yıkayın. Yağı kızdırıp soğanı kavurun, süzdüğünüz yer elmalarını ekleyerek sote edin. Şekeri, pirinci, tuzu ve yeteri kadar su ile orta ısıda pişirin.
Anahtar Kelimeler: Zeytinyağlı Yer Elması tarifi, Zeytinyağlı Yer Elması nasıl hazırlanır, Zeytinyağlı Yer Elması nasıl yapılır, Zeytinyağlı Yer Elması yemek tarifi, Zeytinyağlı Yer Elması yapılışı