Humus
ZORLUK DERECESİ: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 1
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
500gr nohut, 300gr tahin, 3diş sarımsak, 3adet limon, 1tatlı kaşığı kimyon, 1tatlı kaşığı kırmızıbiber, tuz, tereyağı
HAZIRLANIŞI
Nohudu geceden ıslatın ertesi gün haşlayın. Suyunu süzerek robotta kıydırın; tahini, tuzu, kimyonu, limon suyunu ve dövülmüş sarımsağı da katıp püre oluncaya kadar çırptırın. Bu karışımı servis tabağına yayın; eritilip kırmızıbiber serpilmiş yağı dökün.
Anahtar Kelimeler: Humus tarifi, Humus nasıl hazırlanır, Humus nasıl yapılır, Humus yemek tarifi, Humus yapılışı