Çerkez Tavuğu

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1adet bütün tavuk, 3dilim ekmek içi, 2adet soğan, 500gr 2kere çekilmiş ceviz içi, 1kaşık kırmızıbiber, tuz




HAZIRLANIŞI

Tavuğu, soyduğunuz bütün soğanlar ile haşlayın, etini didin. Cevizden bir miktar ayırın kırmızıbiber ve 4kaşık tavuk suyu ile karıştırın. Tülbent içinde sıkarak yağını süzün, kullanacaksınız. Kalan cevizi ise biberli ceviz, ekmek içi, tuz ve 1bardak kadar tavuk suyuyla karıştırın. Ocağa koyup 1dk pişirin(baloncuk çıksın) ardından ocaktan alın. Bu sosu didilen tavuk etine dökün, en sona ayırdığınız ceviz yağını gezdirin ve dolapta soğutun. Soğuduğu vakit servis edebilirsiniz.

Anahtar Kelimeler: Çerkez Tavuğu tarifi, Çerkez Tavuğu nasıl hazırlanır, Çerkez Tavuğu nasıl yapılır, Çerkez Tavuğu yemek tarifi, Çerkez Tavuğu yapılışı