Sarımsak soslu karides
ZORLUK DERECESİ: 3
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Fransız Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
4 kişilik;
800 gr karides
1 adet havuç
1 adet defne yaprağı
1 demet maydanoz
1 adet soğan
karabiber
tuz
1 çay bardağı beyaz şarap
sosu için
5 diş sarımsak
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 kg haşlanmış patates
2 yemek kaşığı sirke
tuz
HAZIRLANIŞI
Havuç ve soğanı temizledikten sonra defne yaprağı ve maydanozu da yıkayın. Bütün bu malzemeyi doğradıktan sonra suyu da ilave ederek karıştırın. Üzerine karabiber, tuz ve şarabı da ekleyin ve 15 dakika yüksek ateşte pişirin.
Karidesleri bol suda yıkayın ve temizleyin. Sebze suyunun içine atın ve yaklaşık 5 dakika pişirin. Süzün ve soğumaya bırakın. Patatesleri haşlayın ve sonra pütürsüz bir kıvama gelene kadar ezin, çok ince kıyılan sarımsakları ve tuzu ekleyin.Sirke ve zeytinyağını azar azar ilave ederek krema kıvamına gelen kadar karıştırın. Karidesle birlikte servis yapın.