Saray usulü piliç sarma

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

4 kişilik
1 adet piliç
30 gr badem
karabiber
tuz
100 kuru kayısı




HAZIRLANIŞI

Pilicin kemiklerini ayılklayın ve etlerini iyice döverek yassı hale getirin. Kayısıları zar şeklinde doğrayın. Dövülmüş pilici yayıp içine kayısı ve bademleri doldurun. Üzerine tuz ve karabiber ekleyerek rulo yapın. Sonra bu ruloyu alüminyum folyoya sarın. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 40-45 dakika pişirin. Pilici 2 cm kalınlığında dilimleyin. Yanına garnitür olarak pilav yada şamfıstıklı pilav servis edilebilir.

Anahtar Kelimeler: Saray usulü piliç sarma tarifi, Saray usulü piliç sarma nasıl hazırlanır, Saray usulü piliç sarma nasıl yapılır, Saray usulü piliç sarma yemek tarifi, Saray usulü piliç sarma yapılışı