Midye Çörek
ZORLUK DERECESİ: 3
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
8 kişilik
1 çay bardağı yoğurt
2 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı yaş maya
1 paket margarin
1 çay bardağı ılık su
tuz
alabildiğince un
100 gr beyaz peynir
susam yada çörekotu
1 çay bardağı sıvı yağ
HAZIRLANIŞI
Büyük bir kaba yoğurdu, mayayı, sıvı yağı, ılık suyu ve bir yumurta sarısını koyup iyice karıştırın. Maya eriyince tuz ve alabildiğince unu da katarak yoğurun. Hamurun poğaça hamuru kıvamında olması yeterlidir. Mayalanmasını beklemeden dört eşit parçaya bölün. Parçaları beze yapın. Her bezeyi hazır yufka gibi ve o incelikte açın. Maragarini eritin ve yufkaların üzerine sürün. İkinci yufkayı da ilk yufkanın üzerine koyup eritilmiş margarin sürün. İkisini rulo yapın ve buzlukta yaklaşık 5 dakika bekletin. Diğer iki hamuru da aynı şekilde yaptın ve yine yaklaşık 5 dakika için buzluğa koyun. Buzluktan çıkan ruloları 3'er parmak aralıklarla kesin. Her parçayı yarım parmak kalınlığında inceltin ve içine peynir koyarak kapatın. Ancak hamuru fazla bastırmayın ki piştiğinde kabarıp midye şeklini alabilsin. Üzerlerine de kalan erimiş margarini bir yumurta sarısı ile çırpıp sürün susam yada çörekotu serpin. Orta dereceli fırında kontrol ederek pişirin.