Peynirli Tatlı

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

300 gr taze lor (yada labne peyniri)
5 çorbakaşığı tozşeker
100 gr kakao
200 gr bisküvi
50 gr şamfıstığı
hindistan cevizi rendesi
2-3 çorbakaşığı rom
Karışık meyve şekerlemesi
süt

4 Kişilik




HAZIRLANIŞI

Taze lor (veya labne) peynirini krema kıvamına gelene kadar karıştırın. Kakaoyu katıp
yeniden iyice karıştırın. Tozşekeri ilave edin. Bisküvileri toz haline gelinceye kadar dövüp karışıma katın.
Karışıma, kıyılmış şamfıstıklarını ilave ettikten sonra biraz süt ve romla yumuşatın.
Kalıbı fimle döşeyin. Hazırlanmış karışımı buzdolabında en az 2.5- 3 saat bekletin.
Servis sırasında, servis tabağına kalıbı ters yüz edip, filmi çıkarın. Tatlının üzerini rendelenmiş hindistan cevizi ve karışık meyve şekerlemeleriyle süsleyin.
AFIYET OLSUN!

Anahtar Kelimeler: Peynirli Tatlı tarifi, Peynirli Tatlı nasıl hazırlanır, Peynirli Tatlı nasıl yapılır, Peynirli Tatlı yemek tarifi, Peynirli Tatlı yapılışı