Fırında Beşamel Soslu Tavuk

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

750 gr tavuk eti (göğüs)
750 gr havuç
750 gr patates
750 gr bezelye
beşamel sos için malzeme
1 litre süt
1,5 çorba kaşığı köri (baharat)
1 su bardağı un
150 gr margarin
karabiber
tuz
200 gr kaşar peynir




HAZIRLANIŞI

Patatesleri ve havucu küp küp doğrayıp haşlayın. Tavuğu haşlayıp didikleyin, bezelye konserve ise haşlanmasına gerek yok. Bu malzemelerin hepsini harmanlayıp bir kapta bekletin.
beşamel sosun yapılışı
Tencereye yağı koyun unuda ilave edip kavurun, sütü yavaş yavaş ilave edin karıştırarak top olmasını önleyin. Köriyi, karabiberi, tuzu ilave edin ve karıştın 5 dakika bu şekilde pişirin. Beşamel sosunu daha önce hazırlamış olduğunuz karışıma dökün. Bir tepsiye karıştırıp yayın. Üzerine kaşar peynirini rendeleyip daha önce kızdırmış olduğunuz fırına koyun ve üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

AFİYET OLSUN !

HALİME GÜR'e teşekkür ederiz.

Anahtar Kelimeler: Fırında Beşamel Soslu Tavuk tarifi, Fırında Beşamel Soslu Tavuk nasıl hazırlanır, Fırında Beşamel Soslu Tavuk nasıl yapılır, Fırında Beşamel Soslu Tavuk yemek tarifi, Fırında Beşamel Soslu Tavuk yapılışı