Likörlü Elma Tatlısı

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 1

HAZIRLAMA SÜRESİ: 1

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

6 adet elma
1/3 şişe nane likörü
6 yemek kaşığı
toz şeker
8 adet çilek




HAZIRLANIŞI

Elmaları soyun ve ortalarını oyun. İçlerine birer yemek kaşığı şeker koyun. Bir tencere içine 1/2 su bardağı su ve nane likörünü ve elmaları koyun. Yüksek ateşte kaynayana kadar tutun. Kaynadıktan sonra elmaları ters çevirin. 5 dakika sonra ateşten alın. Üzerine çilekleri dizerek dolapta bir süre bekletip servis yapın.


AFİYET OLSUN !

ÖZLEM AKOL'a teşekkür ederiz.

Anahtar Kelimeler: Likörlü Elma Tatlısı tarifi, Likörlü Elma Tatlısı nasıl hazırlanır, Likörlü Elma Tatlısı nasıl yapılır, Likörlü Elma Tatlısı yemek tarifi, Likörlü Elma Tatlısı yapılışı