Çilekli Tavuk Göğsü

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1/2 paket margarin
3 fincan un
1 litre süt
8 yemek kaşığı şeker
vanilya
üstü için
1/2 kg çilek
2,5 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı nişasta




HAZIRLANIŞI

Margarini ve unu kavurun daha sonra şekeri ve sütü yavaş yavaş ilave ederek kaynayıncaya kadar sürekli karıştırıp ocaktan alın. 25 dakika kadar mikserle çırpın, son olarak vanilya ekleyin 5 dakika kadar daha çırpın.
üstü için Çilekleri makineden geçirerek ezin içine şeker ekleyerek pişirin bu sırada 1 yemek kaşığı nişastayı sulandırıp eriterek çileğe yavaş yavaş karıştırarak ekleyin. Kaynadıktan sonra bu karışımı tavuk göğsünün üzerine dökün, soğumaya bırakın.


AFİYET OLSUN !

AYŞEN YAVUZ'a teşekkür ederiz.

Anahtar Kelimeler: Çilekli Tavuk Göğsü tarifi, Çilekli Tavuk Göğsü nasıl hazırlanır, Çilekli Tavuk Göğsü nasıl yapılır, Çilekli Tavuk Göğsü yemek tarifi, Çilekli Tavuk Göğsü yapılışı