Gül Tatlısı

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1 paket margarin
2 kaşık yoğurt
2 kaşık sıvı yağ
1 yumurta
1,5 çay bardağı irmik
250 gr ceviz
aldıgı kadar un
Şerbeti için
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su




HAZIRLANIŞI

Margarin ve diğer malzemeleri karıştırın hamuru elde ettikten sonra, oklava yardımıyla açın hamuru 4'e bölün. Cevizin 1/4'ünü her bir hamura koyun ve rulo şeklinde sarın, halka halka kesin. Böldüğünüz kısım alta gelecek şekilde tepsiye dizin 175° pişirin. Piştikten sonra sıcak şerbet dökün ve soğuk servis yapın.


AFİYET OLSUN !

SEVİNÇ TERLEMEZ'e teşekkür ederiz.

Anahtar Kelimeler: Gül Tatlısı tarifi, Gül Tatlısı nasıl hazırlanır, Gül Tatlısı nasıl yapılır, Gül Tatlısı yemek tarifi, Gül Tatlısı yapılışı