Fırında Tavuk

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 1

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1 adet bütün tavuk
4 adet orta boy patates
biraz salça
tuz
yarım bardak su




HAZIRLANIŞI

Jelatinin içine temizlenmiş tavuğunuzu , soyulmuş ikiye kesilmiş patetesleri dizin. İsteğe göre tavuğa ve patateslere önceden istenilen baharatlar veya salça sürülebilir. Malzemeleri tuzlayın ve en son jelatinin içine yarım bardak su koyarak ağzını kapatın. 180 derecede 1,5 saat kızarana kadar pişirin.

AFİYET OLSUN !

KADRİYE AYAZİYE’ye teşekkür ederiz.

Anahtar Kelimeler: Fırında Tavuk tarifi, Fırında Tavuk nasıl hazırlanır, Fırında Tavuk nasıl yapılır, Fırında Tavuk yemek tarifi, Fırında Tavuk yapılışı