Şekerpare

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 1

HAZIRLAMA SÜRESİ: 1

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1 paket margarin
2 adet yumurta
4 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
18 yemek kaşığı un
şerbet için
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu




HAZIRLANIŞI

Dışarıda bekletilerek yumuşatılmış margarin diğer malzemeler ile birlikte yumuşak kıvamda bir hamur elede edilecek şekilde karıştırlır. Yağlanmış tepsiye hamurdan alınan küçük parçalardan yuvarlak toplar yapılarak konulur. Her birini ortasına bir adet fındık konur. 125 derece fırında pişirilir. Soğuk şerbet sıcak tatlı üzerine dökülür.


AFİYET OLSUN !

NURGUN ERDEMOĞLU’na teşekkür ederiz.

Anahtar Kelimeler: Şekerpare tarifi, Şekerpare nasıl hazırlanır, Şekerpare nasıl yapılır, Şekerpare yemek tarifi, Şekerpare yapılışı