Kakaolu Kek
ZORLUK DERECESİ: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
1 su bardağından bira fazla  toz şeker 
1 paket margarin (veya tereyağ)
1 çorbakaşığı kakao 
4 su bardağı un
4 adet yumurta 
2 yemek kaşığı maya
süt
tuz
4 Kişilik
HAZIRLANIŞI
Oda sıcaklığında  çözülmüş tereyağını (veya margarini) ufak ufak doğrayıp bir kaba koyun. Mikser  ile birkaç dakika kaırıştırın. Tozşekeri ve yumurtaları katıp, karışım beyaz bir köpük haline geleinceye dek karıştırmaya devam edin. Unu, bir paket mayayı, bir tutam tuzu ve gerekirse biraz sütü ilave edin. Karışımı, krema halini alana dek karıstırın. Karışımı ikiye ayırın ve birine kakaoyu karıştırın.
Kek kalıbını önce yağlayıp, una bulayın. Yağlı, yumurtalı, şekerli karışımı, kalıbın dibine yayın. Kakaolu karışımdan bir kat döktükten sonra malzemeler tükenene dek  sırayla bu katları tamamlayın. Bir spatülayla yardımıyla üstünü  düzeltin ve önceden ısıttığınız 180 derecelık fırında 40 dakika kadar pişirin. Turtayı soğuttuktan sonra servis tabağına koyup servis yapın.
AFIYET OLSUN!