Çerkez Mantısı

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

3 su bardağı un
1su bardağı su
tuz
1 kaşık sıvı yağ
iç malzemesi
2 adet haşlanmış patates
maydanoz
kişniş
tuz
yeşil soğan
karabiber




HAZIRLANIŞI

Soğanı kavurun haşlanmış patatesleri de içine atın onları da kavurun tuzu karabiberi kişnişi maydanozu içine atın ve püre haline getirin. Hamuru yoğurun ve un ile ince olarak açın. Çay bardağı ile yuvarlak kesin ve karışımdan içine koyun ve ikiye kapatın isterseniz diğer mantılar gibi suda haşlayın isterseniz yağda kızartın ve üzerine sarmısaklı yoğurdu dökün salçalı sosuda ekleyin maydanoz ile süsleyip sıcak servis yapın.

AFİYET OLSUN !

NURSEL TUNCA’ya teşekkür ederiz.

Anahtar Kelimeler: Çerkez Mantısı tarifi, Çerkez Mantısı nasıl hazırlanır, Çerkez Mantısı nasıl yapılır, Çerkez Mantısı yemek tarifi, Çerkez Mantısı yapılışı